Hoe werken zoekmachines eigenlijk?

Om je website beter vindbaar te maken voor jouw doelgroep, is het belangrijk om te weten hoe zoekmachines eigenlijk werken. Ik zal een poging doen dit in normaal Nederlands – en soms een Engelse term – uit te leggen. Zoekmachines hebben 2 belangrijke functies: het doorzoeken en indexeren van alle pagina’s op internet en het verschaffen van de juiste antwoorden door het berekenen van de relevantie van een resultaat.

Read moreHoe werken zoekmachines eigenlijk?

Goed gebruik van de meta – description tag

Hoe kan de meta-description tag mij helpen bij zoekmachine optimalisatie? In de meeste Content Management Systemen kun je bij het invoeren van je pagina’s een veld voor meta-description invullen. Maar heeft dat eigenlijk toegevoegde waarde voor de bezoekers van mijn website of voor het optimaliseren van mijn website voor zoekmachines? Het antwoord is ja!

Read moreGoed gebruik van de meta – description tag

Betrek de URL bij je zoekmachine optimalisatie!

Bij het schrijven van content voor onze websites, houden we ons meer en meer bezig met de vindbaarheid van die content in zoekmachines. Naast het optimaliseren van de inhoud van de pagina’s zijn er nog vele mogelijkheden om de pagina’s in je website beter vindbaar te krijgen. Eén van die mogelijkheden heeft te maken met de opbouw van de Unified Resource Locator of kortweg de URL. Interessant genoeg om eens onder de loep te nemen!

Read moreBetrek de URL bij je zoekmachine optimalisatie!