Duidelijk zijn in verwarrende tijden

Voor ons als ondernemers is het al best lastig om te weten wat er wel mag en vooral ook niet volgens de COVID-richtlijnen. Laat staan voor de gemiddelde klant.  En als je het dan net allemaal uitgeplozen hebt, volgt er weer een wijziging. Voor ons al nauwelijks te volgen en voor de klant al helemaal … Lees meer

Speciaal Drukwerk en de kracht van de subtiele toepassing

Vaak is de verleiding groot om maximaal gebruik te maken van alles wat er mogelijk is op het gebied van speciaal drukwerk en/of bijzondere druktechnieken. Hierbij kan je denken aan drukken met bijzondere inkten, folies of afwerkingen, maar ook aan het bedrukken van onverwachte ondergrond zoals hout, metaal of stoeptegels. En als de gelegenheid daar ... Lees meer

Over lokaal online winkelen

Winkels online open in Coronatijd - VoordenBakker adviseert

Veel mensen zoeken met het doel om lokale aanbieders te vinden Het blijkt dat ruim 45% van dez zoekers iets in de directe omgeving wil vinden. Goed dus om te kijken of jouw aanbod wel getoond wordt in de organische (niet betaalde) zoekresultaten van bijvoorbeeld Google.

Hoe werken zoekmachines eigenlijk?

Vliegtuig - ter illustratie bij zoekmachine optimalisatie

Om je website beter vindbaar te maken voor jouw doelgroep, is het belangrijk om te weten hoe zoekmachines eigenlijk werken. Ik zal een poging doen dit in normaal Nederlands – en soms een Engelse term – uit te leggen. Zoekmachines hebben 2 belangrijke functies: het doorzoeken en indexeren van alle pagina’s op internet en het verschaffen van de juiste antwoorden door het berekenen van de relevantie van een resultaat.

Lees meer

Betrek de URL bij je zoekmachine optimalisatie!

illustratie bij bericht over het optimaliseren van de URL van je webpagina's

Bij het schrijven van content voor onze websites, houden we ons meer en meer bezig met de vindbaarheid van die content in zoekmachines. Naast het optimaliseren van de inhoud van de pagina’s zijn er nog vele mogelijkheden om de pagina’s in je website beter vindbaar te krijgen. Eén van die mogelijkheden heeft te maken met de opbouw van de Unified Resource Locator of kortweg de URL. Interessant genoeg om eens onder de loep te nemen!

Lees meer

Goed gebruik van de meta – description tag

illustratie Google resultaat bij artikel over gebruik Meta-Description

Hoe kan de meta-description tag mij helpen bij zoekmachine optimalisatie? In de meeste Content Management Systemen kun je bij het invoeren van je pagina’s een veld voor meta-description invullen. Maar heeft dat eigenlijk toegevoegde waarde voor de bezoekers van mijn website of voor het optimaliseren van mijn website voor zoekmachines? Het antwoord is ja!

Lees meer

5 content tips voor zoekmachine optimalisatie

SEO - 5 tips bij het optimaliseren van je website content

Grote zoekmachines richten zich op het creëren van de best mogelijke gebruikerservaring door het aanbieden van relevante informatie. Daarom is het schrijven van kwalitatief hoogstaande inhoud zo belangrijk. Deze tips helpen je direct op weg naar een hogere ranking.

Lees meer