Goed gebruik van de meta – description tag

Hoe kan de meta-description tag mij helpen bij zoekmachine optimalisatie? In de meeste Content Management Systemen kun je bij het invoeren van je pagina’s een veld voor meta-description invullen. Maar heeft dat eigenlijk toegevoegde waarde voor de bezoekers van mijn website of voor het optimaliseren van mijn website voor zoekmachines? Het antwoord is ja!

Wat is de meta-description eigenlijk?

Een meta-description tag is een code in de bron van webpagina’s waar in je kan omschrijven waar de pagina over gaat.

Er schijnt een beperking te zijn op het aantal karakters dat je in de meta-description gebruikt: niet meer dan 160. Gebruik je toch meer dan 160 karakters, dan zal google de overtollige karakters niet weergeven. Voor een nette weergave van de zoekresultaten zou ik mij hier aan houden.

De meeste zoekmachines hechten geen waarde aan de meta-description

Een zoekmachine, laten we voor de verandering eens Google nemen, hecht bij het indexeren van jouw website geen waarde aan de meta-description. Het heeft, als je puur kijkt naar hoe hoog je in google komt te staan (de ranking van de pagina) geen zin om hier aandacht aan te besteden.

De meta-description zie je onder de zoekresultaten terug

Wat de zoekmachine echter wél doet, is de omschrijving weergeven bij het zoekresultaat. En dat gegeven kunnen we heel goed gebruiken: Met de meta-description stuur je in feite het regeltje onder het betreffende zoekresultaat! Het is dus zaak om hier een tekst te plaatsen die er voor zorgt dat de bezoeker getriggerd wordt om door te klikken naar jouw website.

Meta-description optimalisatie voor gevorderden

Sommige bronnen op internet menen, in tegenstelling tot wat ik hier boven vermeldde dat je, met slimme plaatsing van keywords in een veel langere meta-description, google zó kan sturen dat juist die zin uit de meta-description – waar het zoekwoord in voorkomt dat je invulde in google – wordt weergegeven, in plaats van de eerste 160 karakters. Ben je me kwijt? lees dan verder. Is je interesse hiervoor gewekt, lees dan verder over dit specifieke onderwerp op searchenginepeople.com